Parterapi

Hvis du eller I har problemer i parforholdet, er det en god ide og investering at gå i parterapi.

Hvorfor Parterapi? At leve i et parforhold er for alle til tider meget udfordrende. Det er min erfaring, at jo før man tager sig af det der volder vanskeligheder, jo lettere er det. Og jo før man gør det, jo mindre slidsomt er det.

Fordelen ved parterapi er, at det er nemmere at få talt sammen på en god måde, om det der fylder og det der spærrer for en god kontakt til hinanden, om det der er svært og om det der mangler – eller om noget som er sket. Ved at jeg er tilstede og sætter en ramme og god tone, kan I hver for sig og sammen undersøge, om I er på vej i den retning I gerne vil, eller om der er en anden vej, som er mere attraktiv.

Samtidigt med dette, får I værktøjer til, hvordan I kan tale sammen om det der er svært, så I begge kan opleve at I får sagt det I gerne vil, og opleve jer hørt af den anden.

Det at jeg bliver et vidne på det I oplever, og at vi indbyrdes aftaler næste skridt, kan være den støtte som er nødvendig for at I kan indarbejde nye vaner og nye fælles og gode mønstre som I begge synes om.

Hvis du har en kæreste, som ikke vil i parterapi, kan du overveje at gå i personlig terapi selv. Det vil kunne hjælpe dig til at afklare dine ønsker og grænser og hjælpe dig til at finde ud af hvordan du kommer videre. For nogen er det at få talt tingende igennem så forløsende, at den oprindelige grund til henvendelsen ændrer sig så meget, at det ikke længere er det der er vigtigt. Måske bliver du meget mere optaget af hvordan du tager vare på dine egne indre behov, så du ikke har fokus på hvordan din kæreste skal være. Dit fokus kan i højere grad blive på hvordan du kreerer dit liv på en nærende og glædesfyldt måde.

Du er altid velkommen til at ringe og spørge mig, om jeg tror parterapi eller personlig terapi er noget for dig.